Начало

Самостоятелна (офлайн) система за отчитане присъствието на служителите – MITSystem-2

 

Системата е преденазначена да осигури безпристрастен контрол и отчитане на присътвието на служителите на работното им място. Служителите регистрират своята карта/таг на четеца в началото и в края на работния ден и данните се натрупват в контолера с дата, час и минута.

Намира приложение във временни обекти и отдалечени обекти, такива без постоянно работещи компютри и локална мрежа.

Системата се състои от два модула:

1.       Четец и контролер MIT-RFID на безконтактни идентификатори (карти, тагове и самозалепващи се етикети -13.56Mhz Mifire-стандарт). Контролерът може да обслужва до 4000 идентификатора и да съхранява до 4 000 регистрации с дата и час на (пр. това позволява съхраняването на регистрацията на 100 служители на вход и изход за всеки работен ден от месеца). Данните се съхраняват на локална карта памет(тип SD) в устройството, прехвърлят се с Bluеtooth комуникация на телефон и се обработват на лапроп и компютър. Четецът и контролерът са разположени в пластмасова кутия (100х70х60) , изисква стандартно захранване от 220 волта и е лесен за монтаж.

 

 

                                           

     

2.       Програма за генериране на отчети – MITSystem. Програмата чете данните от картата памет(SDCard) или от смъкнатия от нея данни(файл txt или csv-формат) и автоматично генерира отчет за присъствието на служителите за избран месец. Отчетът може да се експортира в таблица Excel-формат(.xlsx). Програмата рабори под ОС Windows 7,8 и 10.

Работа на системата:

1.       Служителите регистрират своята карта/таг на четеца в началото и в края на работния ден и данните се натрупват в карта-памет(тип sdcard) в контолера с дата, час и минута.

2.       Периодично (пр. седмица, месец или друг период) оторизирано лице с приложение (за ОС Андроид) на смартфона си  смъква данните от устройството и ги прехвърля(или изпраща до ел.поща) на лаптоп/компютър.

3.       Служител прочита съдържанието на прехвърления файл с програмата MITSystem и може да прави справки за присъствието на служителите (за присъствие се отчита времето между първата и последна регистрация за деня). Всяка справка може да бъде експортирана в таблица ексел-формат (.xlsx).

При начално стартиране на системта се въвежда структурата, състава на организацията и идентификаторът  на картата (ID/PIN) на всеки служител:

Програмата генерира автоматично справка за присъствието в часове и минути, по дни и общо за избрания месец, както и хронологията на всички регистрации за периода:

 

 

Комплектът вклюва:

1.       Четец на безконтактни-RFID идентификатори(карти, тагове или етикети на 13.56Mhz Mifire-стандарт) и контролер, разположени в кутия. Зумер, RealTimeClock с включена батерия, светодиодна индикация.

 

2.       Два идентификатора – карта и таг.

 

3.       Захранващ адаптор на 9 V.

 

4.       SD карта памет 16 GB .

 

Цена: 250 лева.

 

 

Гаранция една година.

Съпровождане – дистанционно.

Плащане:  50% авансово, по банков път.

Получаване:  до 6 работни дни след плащането, по куриер(Еконт,Спиди,...)  за сметка на купувача, с наложен платеж за остатъка от 50%, фактура.

За контакти:  smih@mail.bg

Начало