Начало

Безжична(WiFi) онлайн система за отчитане присъствието на служителите – MITSystem-2

 

Системата е преденазначена да осигури безпристрастен контрол и отчитане на присътвието на служителите на работното им място. Системата работи онлайн в локалната безжична(WiFi) мрежа на организацията.

Системата се състои от два модула:

1.       Четец и контролер MIT-RFD на безконтактни идентификатори (карти, тагове и самозалепващи се етикети -13.56Mhz Mifire-стандарт). Контролерът има Bluеtooth комуникация за настройки при свързването му към локалната безжична мрежа на организацията таг, с приложение под ОС Андроид. Контролерът трябва да е постоянно включен в локалната безжична мрежа на организацията. Устройството изисква захранване от 220 волта, с габарити 80х55х30 и е лесено за монтаж.

 

Безконтактни идентификатори - карти, тагове и самозалепващи се етикети -13.56Mhz Mifire-стандарт.

 

 

 

Към контролерът, вместо четец на безконтактни карти, може да бъде включена цифрова клавиатура и всеки служител да въвежда своя 3 или 4-пинов код за идентификация. Това премахва необходимостта от карти или тагове, а заснемането с камера на всяка регистрация предотвратява некоректните опити.

 

2.       Безжична(WiFi) камера за наблюдениe и заснемане на регистриращия се служител. Камерата има Bluеtooth комуникация за настройки при свързването и към локалната безжична мрежа на организацията, с приложение за GSM под ОС Андроид. Камерата трябва да е постоянно включена в локалната безжична мрежа на организацията, ако искате всяка регистрация да бъде съпроводена със снимка. Заснемането на всяка регистрация възпрепятства преотстъпването и копирането на карти (въпреки че използваните от системата 13.56Мhz карти трудно се копират). (Преотстъпването на карти може да се ограничи, ако се използват RFID-самозалеващи се идентификатори, които се залепват на телефоните на служителите, а те трудно се преотсъпват).

Камерата изисква захранване от 220 волта, с габарити 80х55х30 и е лесна за монтаж.

 

 

3.       Програма за управление на четеца на карти и камерата – MITCamSystem. Програмата трябва да работи непрекъснато(или в рамките на работното време) на компютър от локалната мрежа на организацията и комуникира непрекъснато с четеца на карти и с камерата. Програмата работи под ОС Windows 7,8 и 10.

 

 

Работа на системата:

1.       Служителите регистрират своята карта/таг на четецът(или въвеждат пин-кода си на клавиатурата) в началото и в края на работния ден, като регистрацята  и снимката към нея се натрупват от програмата MITCamSystem в база данни на компютъра.

2.       Оторизиран служител може да прави справки с програмата MITCamSystem  за присъствието на служителите (като за присъствие се отчита времето между първата и последна регистрация за деня). Всяка справка може да бъде експортирана в таблица ексел-формат (.xlsx). Програмата може да се инсталира на различни компютри от локалната мрежа на организацията и неограничен брой служители да правят справки , като достапът е с пароли.

 

 

При стартиране на системата се въвежда се структурата, състава на организацията и идентификаторът на картата (ID/PIN) на всеки служител:

 

 

Програмата генерира автоматично справка за присъствието в часове и минути, по дни и общо за избрания месец:

Програмата генерира хронологична справка за регистрациите за избран период - с възможност за преглед на направените от камерата снимки при всяка регистрация и на галерията от снимки на всеки служител:

 

Комплектът вклюва:

1.       Четец на безконтактни-RFID идентификатори (карти, тагове или етикети на 13.56Mhz Mifire-стандарт) и контролер. Зумер, светодиодна индикация, захранващ адаптор на 6 V. Софтуер MITCamSystem.

 

1.       Два тестови идентификатора – карта и таг.

 

Цена: 210 лева.

Подлежи на актуализация

 

Гаранция една година.

Съпровождане – дистанционно.

          Опция:

          + WiFi Камера, захранващ адаптор на 6 V.

Цена: 95 лева.

Подлежи на актуализация

 

 

Гаранция една година.

Съпровождане – дистанционно.

 

      За вариант с цифрова клавиатура  +15 лв.

 

Плащане:  50% авансово, по банков път.

Получаване:  до 6 работни дни след плащането, по куриер(Еконт,Спиди,...) за сметка на купувача, с наложен платеж за остатъка от 50%, фактура.

За контакти:  smih@mail.bg

Начало