Начало     

Безжична(WiFi) онлайн система за персонален контрол и управление - PControl

 

Системата PControl е предназначена да управлява достъпа до обект/и и/или услуга/и, осъществявани с безконтактни карти. Системата може да обслужва до 100 четеца на безконтактни карти и да управлява до 150 механизма(релета). Управлението се извършва по съществуващата WiFi мрежа, с което се улеснява максимално инсталирането и (включвате устройствата към захранването на обекта (230V), настройвате ги и готово.)

Системата може да рабори в 2 режима:

Режим 1: Като система за управление на различни обекти и услуги с платен и лимитиран достъп, такива като: паркинги, лифтове, паркове, хотели и развлекателни комплекси, различни спорти съоражения, фитнеси, автомати за напитки и пакетирани стоки  и мн.други. Системата съхранява всички действия за отчет, анализ и контрол и автоматично  изпраща ежедневни справки/отчети на ел.поща.

Режим 2: Като система за отчитане на присъствието на служителите на работното им място, като предоставя справка за дневното и месечното присъствие в часове(чч:мм) на всеки служител и транзакциите му за периода. Системата съхранява всички действия за отчет, анализ и контрол и автоматично изпраща ежедневни справки/отчети на ел.поща.

Работа на системата PControl в режим(1) на управление на обекти и услуги:

Системата PControl управлява 4 типа карти:

- Клиент - програмата отчита присъствието на приносителят и в обекта и таксува престоя според въведените тарифи. Картите могат да се организират в 3(A,B,C) групи и да се таксуват по 3 различни тарифи.

- Абонат - програмата осигурява достъп до обекта/услугата за определен период от време (от дата:час/до дата:час) срещу заплатен абонамент. Има възможност и за предоставяне на определен(лимитиран) брой достъпи до обекта/услугата в рамките на този период. Картите могат да се организират в 3 (A,B,C)групи и да се таксуват по 3 различни тарифи.

- Гост - програмата осигурява достъп до обекта/услугата за определен период от време (от дата:час/до дата:час) без таксуване(безплатно), както и лимитиран по брой достъпи в този период.

- програмата осигурява достъп до обекта/услугата за определен период от време (от дата:час/до дата:час) без таксуване.

Системата съхранява всички данни за отчет, анализ и контрол и автоматично изпраща ежедневни справки на ел.поща.

Програмата може да обслужва и фискален принтер.

Работа на системата PControl в режим(2) на отчитане на присъствието на служителите:а присъствието на служителите:

1.     Служителите регистрират своята карта/таг на четецът(или въвеждат пин-кода си на клавиатурата) в началото и в края на работния ден, като регистрацята  и снимката към нея се натрупват в база данни на управляващия компютър.

2.      Оторизиран служител може да прави справки с програмата PControl/MITSystem  за присъствието на служителите (като за присъствие се отчита времето между първата и последна регистрация за деня). Всяка справка може да бъде експортирана в таблица ексел-формат (.xlsx). Програмата може да се инсталира на различни компютри от локалната мрежа на организацията и неограничен брой оторизирани служители да правят справки , като достапът им е с пароли.

 

 

При стартиране на системата се въвежда структурата, състава на организацията и идентификаторът на картата (ID/PIN) на всеки служител:

 

 

Програмата генерира автоматично справка за присъствието в часове и минути, по дни и общо за избрания месец:

Програмата генерира хронологична справка за регистрациите за избран период - с възможност за преглед на направените от камерата снимки при всяка регистрация и на галерията от снимки на всеки служител:

Системата съхранява всички данни за отчет, анализ и контрол и автоматично изпраща ежедневни справки на ел.поща.

 

Архитектура

Системата се състои от три групи модули - четци на карти, релейни модули, управляваща програма:

1.       Четци MIT-RFD на безконтактни идентификатори (карти, тагове и самозалепващи се етикети -13.56Mhz Mifire-стандарт). Монтират се на местата, където се осъществява достъпа до обекта/услугата. Четците имат Bluеtooth комуникация за настройки при свързването им към локалната безжична мрежа на организацията, с приложение под ОС Андроид за настройка през мобилен телефон. Четците трябва да са постоянно включен в локалната безжична мрежа на организацията. Устройството изисква захранване от 230 волта, с габарити 80х55х30 и е лесено за монтаж. Изискването е устройствата да са в район с добър сигнал на WiFi мрежата: > -70dBm.

 

Четцитe MIT-RFD работят с безконтактни персонални идентификатори - карти, тагове и самозалепващи се етикети -13.56Mhz Mifire-стандарт.

 

Четците могат да работят и с цифрова клавиатура за  въвеждане на пин-код за идентификация.

 

2.       Релейни безжични модули за управление на различни ел.механизми: ел.брави на врати, турникети, бариери, спортни уреди, асансьори, лифтове, автомати за напитки и пакетирани стоки и мн.други. Изисква се само добро покритие от сигнала на локалната WiFi мрежа, захранване от 220 волта, компактни и лесни за монтаж. Монтират се в близост до управляваните ел.механизми. Системата работи с 2 модела релейни безжични модули: Shelly-1 и Sonoff.

 

 

Shelly-1  3.5kW/16A Sonoff  2.2kW/10A (88 x 38 x 23 мм)

3.       Програма за управление на системата – MIT-PControl. Програмата трябва да работи непрекъснато(или в рамките на работното време) на компютър от локалната мрежа на организацията и комуникира непрекъснато с четците на карти и управлява релейните модули. Програмата работи под ОС Windows 7,8 и 10.

 

 

Цени:

Програма за управление на системата PControl/MITSystem   240 лв.
Четец на безконтактни-RFID идентификатори (карти, тагове или етикети на 13.56Mhz Mifire-стандарт) с контролер. Зумер, светодиодна индикация, захранващ адаптор на 6 V. 120лв./бр.
Идентификатори – карта, таг.
1-0.80лв./бр.
Релеен безжичен модул - Shelly. 30лв./бр.
За вариант с цифрова клавиатура за регистрация/идентификация. +15лв./бр.
     
     

 

Плащане:  50% авансово, по банков път, фактура.

Получаване:  до 6 работни дни след плащането, по куриер(Еконт,Спиди,...) за сметка на купувача, с наложен платеж за остатъка от 50%, фактура.

За контакти:  smih@mail.bg

   
Начало